Psiholog Suceava


Psihoterapeut de cuplu si familie si parenting, dr. Marius Marici

0747494707

Help iconCum se desf─â┼čoar─â o ┼čedin┼ú─â de consiliere/terapie? 

Probabil prima oar─â la un cabinet înseamn─â pentru unii ┼či o noutate dar ┼či o curiozitate. Îns─â fiecare client într─â pe u┼č─â cu gândul c─â î┼či va ameliora starea negativ─â, iar specialistul îl prime┼čte cu gândul c─â împreun─â vor reu┼či s─â rezolve problemele identificate.

De obicei, în prima ┼čedin┼ú─â consilierul/psihoterapeutul va comunica despre ┼čcoala sau ┼čcolile de terapie pe care le poate aborda. Îns─â, în func┼úie de unghiul de abordare a problemei, disconfortului sau a situa┼úiei de criz─â a clientului, ┼čedin┼úa va începe (pot fi ┼či 2 ┼čedin┼úe) prin descrierea problemei în detaliu, stabilirea obiectivelor terapiei ┼či prin furnizarea de detalii referitoare la confiden┼úialitatea discu╚Ťiilor ╚Öi a frecven┼úei întâlnirilor ╚Öi se vor furniza alte detalii considerate necesare în momentul respectiv. Terapeutul v─â poate întreba: „Când a început s─â se manifeste problema?”, „În ce circumstan┼úe a ap─ârut?” „De cât timp se manifest─â?” „A mai ap─ârut ┼či înainte?” „Ce o face s─â se manifeste?” Unii terapeu┼úi vor dori informa┼úii ob┼úinute prin chestionare, examene medicale … Unii terapeu┼úi exploreaz─â mai mult problema, al┼úii mai pu┼úin deoarece se concentreaz─â mai mult pe resurse.

Abordarea terapeutic─â conteaz─â! Unii terapeu┼úi sunt directivi, adic─â ei v─â vor sugera solu┼úia, al┼úii sunt mai pu┼úini sau chiar non-directivi, considerândul pe client expert în problema sa. Terapeutul se va dovedi un bun ascult─âtor activ dar ┼či un iscusit croitor care descoase lumea interioar─â a clientului. Cu alte cuvinte ve┼úi vorbi ┼či ve┼úi fi ascultat. Dup─â ce s-a ajuns la o în┼úelegere suficient─â a problemei, în prima întâlnire (uneori ┼či a doua) se va face un plan de interven┼úie care va fi urmat ┼či adaptat în func┼úie de evolu┼úia ┼či nevoile actualizate, pe baza demersului terapeutic.

Pentru client, ┼čedin┼úa se poate termina cu o tem─â pentru acas─â: de exemplu s─â urm─âreasc─â când apare problema, daca, de exemplu, clientul nu a putut identifica momentele declan┼čatoare în cabinet.

Nu problemele sunt problema, ci cum facem fa┼ú─â problemei” Virginia Satir (considerat─â a fi mama terapiei de familie).

Groups Military Personnel Light iconCui se adreseaz─â serviciile?

V─â furniz─âm urm─âtoarele servicii de consiliere ┼či psihoterapie:

Terapie individuală pentru adulţi

Este o terapie unu la unu, se refer─â la toate vârstele adulte ┼či se adreseaz─â unor probleme cum ar fi: îmbun─ât─â┼úirea calit─â┼úii vie┼úii, rezolvarea de probleme sau abordarea unor probleme psihice disfunc╚Ťionale… La prima întâlnire cu terapeutul acesta v─â va sugera o terapie care se potrive┼čte cel mai bine cu problema ┼či scopurile stabilite ale dumneavoastr─â, cum ar fi: terapie cognitiv-comportamental─â, terapia centrat─â pe solu┼úii, terapia bazat─â pe mindfulness, terapia behaviorist─â, terapia experen┼úial─â sau terapia narativ─â

Terapie pentru copii ┼či adolescent

Terapia vizeaz─â problemele copiilor ┼či ale adolescen┼úilor, cum ar fi: rezolvarea conflictelor interpersonale, îmbun─ât─â┼úirea performan┼úelor ┼čcolare, reducerea depresiei ┼či a anxiet─â┼úii, îmbun─ât─â┼úirea rela┼úiilor… Terapia ar putea implica întreaga familie, întâlniri individuale doar cu copilul sau copiii sau doar cu p─ârin┼úii sau cu p─ârin┼úii ┼či copiii.

Terapia familiei

Se refer─â la terapia care vizeaz─â cuplul marital sau întreaga familie ┼či abordeaz─â schimbarea din perspectiv─â sistemic─â, adic─â din punct de vedere al interac┼úiunii dintre membrii familiei. Printre terapiile de familie abordate v─â oferim: terapia cognitiv─â comportamental─â de familie, terapia intergenera┼úional─â, terapia experen┼úial─â, terapia strategic─â, terapia sistemic─â de familie, terapia structural─â, terapia sistemic─â de tip MRI…

Consiliere parental─â

Consilierea pentru p─ârin┼úi se refer─â la înv─â┼úarea abilit─â┼úilor de cre┼čtere a copiilor, g─âsirea de solu┼úii la diferite probleme sau îmbun─ât─â┼úiea calit─â┼úii rela┼úiei p─ârinte-copil.

Terapia de cuplu

Are ca scop oferirea de ajutor cuplurilor în vederea rezolv─ârii conflictelor, înv─â┼ú─ârii unor abilit─â┼úi de comunicare eficient─â, sau dezvolt─ârii unor rela┼úii func┼úionale.

Terapie de grup pentru adul┼úi ┼či copii

Terapiile de grup pot fi suplimente bune pentru terapia individuale realizate la cabinet.

science chemistry iconCum pot ┼čti c─â va func┼úiona?

Imagina┼úi-v─â c─â orice a┼ča numit "mentor" “consilier” sau “terapeut” ar putea folosi cu clien┼úii s─âi metode despre care nu ┼čtim ce efect produc ┼či care este eficien┼úa lor. A┼ča se întâmpl─â de exemplu cu abordarea numit─â neuroprogramarea lingvistic─â pentru care cele mai multe dovezi infirm─â func┼úionalitatea ei.

De aceea, înainte de a v─â adresa unui specialist pentru mentorare, consiliere sau terapie este recomandat s─â afla┼úi, ce studii are specialistul, daca este consilier sau psihoterapeut, în ce ┼čcoli este specializat, toate aceastea pentru a v─â asigura c─â metodele pe care le cunoa┼čte ┼či pe care vi le ofer─â vi se potrivesc ┼či vor func┼úiona.

People Doctor Male iconConsilieri si Terapeuţi

Pentru domeniul de parenting
     Trainer PACT, Marius MARICI https://www.la-psiholog.ro/psiholog-dr-marius-marici
     Trainer PACT, Carmen MARICI
Pentru consiliere ╚Öi psihoterapie   
     Lect. Univ. Dr. Marius MARICI – Psiholog practicant sub supervizare în psihoterapie sistemic─â de familie ┼či cuplu, Cod RUP 17560https://www.la-psiholog.ro/psiholog-dr-marius-marici
    Psiholog Erisia DR─éGOI – Terapia copiilor cu autism

Loading

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 4.5]