Psiholog Suceava


Psihoterapeut de cuplu si familie si parenting, dr. Marius Marici

0747494707

Help iconCum se desfăşoară o şedinţă de consiliere/terapie? 

Probabil prima oară la un cabinet înseamnă pentru unii şi o noutate dar şi o curiozitate. Însă fiecare client întră pe uşă cu gândul că îşi va ameliora starea negativă, iar specialistul îl primeşte cu gândul că împreună vor reuşi să rezolve problemele identificate.

De obicei, în prima şedinţă consilierul/psihoterapeutul va comunica despre şcoala sau şcolile de terapie pe care le poate aborda. Însă, în funcţie de unghiul de abordare a problemei, disconfortului sau a situaţiei de criză a clientului, şedinţa va începe (pot fi şi 2 şedinţe) prin descrierea problemei în detaliu, stabilirea obiectivelor terapiei şi prin furnizarea de detalii referitoare la confidenţialitatea discuțiilor și a frecvenţei întâlnirilor și se vor furniza alte detalii considerate necesare în momentul respectiv. Terapeutul vă poate întreba: „Când a început să se manifeste problema?”, „În ce circumstanţe a apărut?” „De cât timp se manifestă?” „A mai apărut şi înainte?” „Ce o face să se manifeste?” Unii terapeuţi vor dori informaţii obţinute prin chestionare, examene medicale … Unii terapeuţi explorează mai mult problema, alţii mai puţin deoarece se concentrează mai mult pe resurse.

Abordarea terapeutică contează! Unii terapeuţi sunt directivi, adică ei vă vor sugera soluţia, alţii sunt mai puţini sau chiar non-directivi, considerândul pe client expert în problema sa. Terapeutul se va dovedi un bun ascultător activ dar şi un iscusit croitor care descoase lumea interioară a clientului. Cu alte cuvinte veţi vorbi şi veţi fi ascultat. După ce s-a ajuns la o înţelegere suficientă a problemei, în prima întâlnire (uneori şi a doua) se va face un plan de intervenţie care va fi urmat şi adaptat în funcţie de evoluţia şi nevoile actualizate, pe baza demersului terapeutic.

Pentru client, şedinţa se poate termina cu o temă pentru acasă: de exemplu să urmărească când apare problema, daca, de exemplu, clientul nu a putut identifica momentele declanşatoare în cabinet.

Nu problemele sunt problema, ci cum facem faţă problemei” Virginia Satir (considerată a fi mama terapiei de familie).

Groups Military Personnel Light iconCui se adresează serviciile?

Vă furnizăm următoarele servicii de consiliere şi psihoterapie:

Terapie individuală pentru adulţi

Este o terapie unu la unu, se referă la toate vârstele adulte şi se adresează unor probleme cum ar fi: îmbunătăţirea calităţii vieţii, rezolvarea de probleme sau abordarea unor probleme psihice disfuncționale… La prima întâlnire cu terapeutul acesta vă va sugera o terapie care se potriveşte cel mai bine cu problema şi scopurile stabilite ale dumneavoastră, cum ar fi: terapie cognitiv-comportamentală, terapia centrată pe soluţii, terapia bazată pe mindfulness, terapia behavioristă, terapia experenţială sau terapia narativă

Terapie pentru copii şi adolescent

Terapia vizează problemele copiilor şi ale adolescenţilor, cum ar fi: rezolvarea conflictelor interpersonale, îmbunătăţirea performanţelor şcolare, reducerea depresiei şi a anxietăţii, îmbunătăţirea relaţiilor… Terapia ar putea implica întreaga familie, întâlniri individuale doar cu copilul sau copiii sau doar cu părinţii sau cu părinţii şi copiii.

Terapia familiei

Se referă la terapia care vizează cuplul marital sau întreaga familie şi abordează schimbarea din perspectivă sistemică, adică din punct de vedere al interacţiunii dintre membrii familiei. Printre terapiile de familie abordate vă oferim: terapia cognitivă comportamentală de familie, terapia intergeneraţională, terapia experenţială, terapia strategică, terapia sistemică de familie, terapia structurală, terapia sistemică de tip MRI…

Consiliere parentală

Consilierea pentru părinţi se referă la învăţarea abilităţilor de creştere a copiilor, găsirea de soluţii la diferite probleme sau îmbunătăţiea calităţii relaţiei părinte-copil.

Terapia de cuplu

Are ca scop oferirea de ajutor cuplurilor în vederea rezolvării conflictelor, învăţării unor abilităţi de comunicare eficientă, sau dezvoltării unor relaţii funcţionale.

Terapie de grup pentru adulţi şi copii

Terapiile de grup pot fi suplimente bune pentru terapia individuale realizate la cabinet.

science chemistry iconCum pot şti că va funcţiona?

Imaginaţi-vă că orice aşa numit "mentor" “consilier” sau “terapeut” ar putea folosi cu clienţii săi metode despre care nu ştim ce efect produc şi care este eficienţa lor. Aşa se întâmplă de exemplu cu abordarea numită neuroprogramarea lingvistică pentru care cele mai multe dovezi infirmă funcţionalitatea ei.

De aceea, înainte de a vă adresa unui specialist pentru mentorare, consiliere sau terapie este recomandat să aflaţi, ce studii are specialistul, daca este consilier sau psihoterapeut, în ce şcoli este specializat, toate aceastea pentru a vă asigura că metodele pe care le cunoaşte şi pe care vi le oferă vi se potrivesc şi vor funcţiona.

People Doctor Male iconConsilieri si Terapeuţi

Pentru domeniul de parenting
     Trainer PACT, Marius MARICI https://www.la-psiholog.ro/psiholog-dr-marius-marici
     Trainer PACT, Carmen MARICI
Pentru consiliere și psihoterapie   
     Lect. Univ. Dr. Marius MARICI – Psiholog practicant sub supervizare în psihoterapie sistemică de familie şi cuplu, Cod RUP 17560https://www.la-psiholog.ro/psiholog-dr-marius-marici
    Psiholog Erisia DRĂGOI – Terapia copiilor cu autism

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 4.5]